fredag, september 16, 2005

Kjøp kjøtdeig i frå Botswana!

Ja blei kanskje freista til å tru at dette var i tulleoverskrift, men NEI! Dette er ramme alvor. Noko av det beste vi kan gjer ovanfor land osm ikkje har det lik godt som oss er å handle med dei. Kjøpar du botswansk kjøttdeig bidreg du til at etterspørselen aukar, og til at butikkane truleg tek inne fleire produkt i frå Botswana og land i same kategorien. Dette førar igjen til fleire arbeidsplassar og kan vera starten på ei betre fordeling av godene.

Vær deg sjølv bevisst, tenk i gjennom kvar det du handlar kjem i frå. Glad i kaffi? Kjø kaffien merka med Max Havelaar - rettferdig kaffi.

Nok for denne gong. Kjøp botswansk kjøttdeig.

Visar forøvrig til artikkelen skrive med rødt nedst på denne sida

11 Kommentarar:

Blogger Unge SPOR said...

ja, keffor ikkje, liga goe den kjøttdeigen!

17 september, 2005 01:51  
Blogger 15. Johannessen said...

Stemme! Den er minst like god!

17 september, 2005 11:35  
Blogger Hanne said...

æg kjypte en kjøttdeig som dæ bare stod importert kjøtt på....kan dæ vær den? den kosta bare 14kr! guddi =)

18 september, 2005 13:27  
Blogger 15. Johannessen said...

Kna vera det ja. Enten så kjem den i frå Polen eller så kjem den i frå Botswana/Namibia. Dersom ein les alt på pakken, dei minste bokstavane og, så plar det stå kvar det er produsert. Eit anna merke er jo at det er så billig ja!

18 september, 2005 15:03  
Blogger Unge SPOR said...

kje feil det heller nei...gratis ting omtrent!

18 september, 2005 20:52  
Blogger Marge said...

Men går pengane te dei rette folka når det gjeld den kjøttdeigen? Viss han er merka med Max Havelaar gjer han jo det. Men det hjelper lite dersom rike mellommenn får den største andelen.

22 september, 2005 00:46  
Blogger 15. Johannessen said...

Godt poeng. Likevel meiner eg at handelen aukar uansett. Noko får dei, om dei ikkje får så mykje som dei skal. Slike eg ser det er det no i alle fall betre enne å handle hjå gilde.

22 september, 2005 07:35  
Blogger Hanne said...

æg fant dæ, dæ sto mæ bitteliden skrift; Podusert i norge med kjøtt fra Namibia =)

Kjøpt på rema 1000!
Billig morro, og god var den og!

22 september, 2005 14:38  
Blogger Pappa Karlsen said...

Æg he støtta kjøttdeig frå Botswana i lange tie. Dæ he våre en kampsak for mæg å framheva den utsøkte smaken på denne kjøttdeigen te 13,90. Men for ca. ett år si dokka det opp en konkurent. Fram te då hadde Gilde kjøttdeig på tilbud te 19.90 våre det billigaste udenom den frå Botswana. Men så kom altså first price på markedet mæ en kjøttdeig te... 13,90. Å denne æ frå Norge. Å dessuden begynne den eksklusive kjøttdeigen frå afrika å bli sjelden.. dæ æ møje polsk for tiene. Men fjern subsidiene te norsk landbruk, å slepp negrane inn på markede. Kjenne dette engasjere.. Dæ komme et innlegg på bloggen min ao snart

22 september, 2005 22:44  
Blogger 15. Johannessen said...

Voice. Fjern supsidiene! (La norsk landbruk gå dukken!) Lenge leve rettferdighet og lik fordeling av godene!

23 september, 2005 09:12  
Blogger Marge said...

Eg e for lik fordeling av godene. Men det er ikkje sjølvsagt at skjer bare av di me gjev Afrika fritt innpass på vårt marked. Eit eksempel er risproduksjonen i Vietnam. Dei opplevde ein enorm eksportauke, samstundes som inntekta til kvar enkelt bonde gjekk ned.
Matmangelen er gjeldande i mange land i Afrika. Det er ufornuftig å eksportere mat som dei treng sjølv, når pengane ikkje går tilbake til produsentane, som dei kan kjøpe mat for.
Det finst og ein god del fordelar med å oppretthalde eit bærekraftig norsk landbruk, utan at eg skal skrive meir om det.

25 september, 2005 19:37  

Legg inn en kommentar

<< Home