søndag, mars 27, 2005

Fem, seks og sju

16/9
Frukost med ei dame med bart! Til og med antydning til smultring! (Heilt rått, trur ikkje eg fekk med meg nokon ting i frå samtalen rundt bordet, dama med hårvekst i anletet var utruleg festeleg å sjå på!)

Ein kald dag, blei brukt til å være inne, hjalp Hans når han satt fast med skule arbeidet, samt las om Komorene (ei øygruppe nordvest for Madagaskar). Dit skal eg i påska!

Middag med ”komity mpitantana”, omlag 18 stk. Så klatra eg ti meter ned i jorda, i ein brønn. (Historia om Josef som blir kasta ned i ein brønn får eit nytt perspektiv etter faktisk å ha vore nede i ein brønn. Det var varmt, klamt, lufta var dårleg og det var støvete. Denne brønne grov dei for hand, med spadar!) Etter dette var det forball med Hans.

Dagen vart avslutta med eit forsøk på å lage sang, ein litt seriøs ein. Ikkje akkurat ein konge sang! Og så klart: den same snakkinga på slutten av dagen leia av far i huset. Håpar at været blir betre slik at det blir noko av sykkelturen til Ranohira.

Alt i alt ein litt laber dag. Vond i tannkjøtet.

17/9
Hjalp Hans litt med matte. Spelte freecell og las om Komorene inni mellom. Sov ein herlig middagslur, før eg laga pizzabunn. Så var vi inne på nettet og fann ut at Ståle var blirr varaordførar i Time.

Var på besøk hjå Manga (hushjelpa vår 87-89), kjempe koseleg! Ho har kjempe søte ungar. Vi spiste papaya og såg på bilete i frå Maintirano.

Planala sykkelturen.

18/9
Hjalp Hans med ein engelsk stil. Hadde og eit kurs fro Mr. William, som jobber for SoFaBa. Ga han ei lyninnføring i Word 97. Gasnke sjef (evt prest om du vil) først, men blei utolmoding. Spelte fotball med Hans.

Fødselsdagsselskap for Frederic, nok ein SoFaBa mann. Sang og gitarspel av William (som skjarmerte eit par gasser damer totalt i senk” Artig å sjå!).

Gav Manga noko som såg ut som nokre tusingar. Det var eigentleg hundre tusen pakka inn i to tusenlappar. Trur ho vart glad! (Vurderte å ikkje forkalre kor mykje 100 000 er, men gjer det likevel. Etter ein dramatisk inflasjon er dette no verdt rundt 60 NOK. Likevel er det ca 25% av ein månadsløn, for ei hushjelp med litt ansenitet i misjonen.)

Til slutt planala vi dei siste detaljane av turen og pakka.